Vorige Artikel 1 van 22 Volgende

stucwerk laat los (binnenmuur)

Stucwerk laat los bij binnenmuur

Loslatend stucwerk ontstaat meestal bij oudere huizen. Als stucwerk los laat van de binnenmuur dan is er vaak ook schimmel of bruine vlekken of uitbloeiend zout. De oorzaak is vaak dat er geen waterkering is tussen de fundering en de muren. Daardoor kan vocht uit de grond optrekken in de bakstenen. Met het optrekkend vocht worden ook zouten mee omhoog gevoerd. Als het vocht uit de muur verdampt, blijven de zouten achter. De zouten kunnen uitkristalliseren op het grensvlak tussen baksteen en stuclaag, en drukken uiteindelijk het stucwerk van de muur af. Dit proces blijft oneindig doorgaan als het niet opgelost wordt, en zo worden de problemen steeds groter. Een vochtige muur stuccen is niet zinvol: de nieuwe stuclaag zal niet hechten en niet goed drogen, en het oude probleem zal zich snel weer herhalen.
Stop eerst het optrekken van het vocht met de E-Dryer. Dit systeem stopt het opstijgen van het vocht vanuit de zool van de fundering, waardoor de fundering en de muren weer volledig droog worden. Met de E-Dryer drogen de muren weer tot hun originele droge toestand: dit lukt niet met injectage (u houdt met chemische producten het water slechts tijdelijk tegen) of met uitgraving (u bereikt de zool van de fundering niet en daar komt juist het meeste vocht vandaan).
Daarna kan men indien gewenst het beschadigde oude stucwerk verwijderen en indien nodig de zouten in de muur neutraliseren. Het behandelen van zoutbelaste muren is niet altijd nodig, alleen als er extreme zoutuitbloeiingen waren en het stucwerk erg afbladderde.

Lees hier verder over het stoppen van optrekkend vocht.

Bel JB Muurdroging of mail naar drogemuren.nl voor hulp en advies bij optrekkend vocht!

© 2016 - 2020 JB Muurdroging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel