Opstijgend vocht: hoe kom ik er aan, hoe kom ik er van af?

Na het nemen van maatregelen tegen optrekkend vocht verwacht men dat het vocht in de muren - en daarmee de problemen - zullen verdampen. Verdwijnt het optrekkend vocht niet helemaal, dan kunnen er verschillende oorzaken zijn: de oplossing was niet afdoende, of misschien zijn er wel andere fouten gemaakt? Hieronder volgt een overzicht van veel voorkomende oorzaken. Kijk ook bij de pagina oorzaken van vocht.

     

Waarom heb ik toch nog vochtproblemen ondanks een doeltreffende oplossing?

  1. Zijn de oude stuclagen volledig verwijderd? Achtergebleven zouten in de muur of stuclaag kunnen hygroscopisch werken, ofwel vocht uit de lucht aantrekken: dit kan er net zo uitzien als optrekkend vocht.
  2. Hoe lang geleden is de muur behandeld? Bij injectage is bekend dat bepaalde systemen na 10-15 jaar hun werking verliezen waardoor vocht opnieuw kan optrekken.
  3. Is de nieuwe pleisterlaag aangebracht voordat de wand geheel droog was? Nooit afwerken voordat de muren voldoende droog zijn, omdat anders zouten mee migreren naar de oppervlaktelaag.
  4. Was de muur vrijgegeven als vochtvrij, maar was onjuiste meetapparatuur gebruikt of is op de verkeerde manier gemeten? De buitenste laag van de muur droogt als eerste, dus als op de wand wordt gemeten dan meet men al snel een lagere vochtwaarde dan in de muur.
  5. Zijn er nog hygroscopisch werkende zouten in de muur? Zout trekt ook vocht aan uit de buitenlucht, dan lijkt de muur nat door optrekkend vocht.
  6. Loopt de muurafwerking (stuclaag, behang) van het bij injectage onbehandelde onderste deel door naar het behandelde deel?
  7. Zijn er andere vochtoorzaken die vooraf nog niet bekend waren?
  8. Vaak is een oplossing niet 100% perfect uit te voeren omdat men niet overal er bij kan, bijvoorbeeld door een aangebouwde serre, garage, terras o.i.d.. Kies in zo'n geval voor de E-Dryer: dit systeem werkt op alle wanden binnen een bereik van 6-10 meter.
  9. Een natte keldervloer is vaak nauwelijks af te dichten: bij een folie op de grond zullen vaak de naden langs de muren alsnog vochtproblemen geven.
  10. Was de oplossing wel doeltreffend? Een waterdichte wandafwerking zonder horizontale barrière sluit het vocht op, waardoor het vocht nog hoger zal opstijgen! Zie tekening hieronder.

Optrekkend vocht? Ik wil droge muren!

Benieuwd of de E-Dryer voor u ook de juiste oplossing is?

Bel  naar  085-0606246 of de expert 06-81048019.
Stuur een terugbelverzoek.
Mail naar info@drogemuren.nl of kijk op de contactpagina voor de rechtstreekse mailadressen.

© 2016 - 2024 JB Muurdroging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel