Over ons  

Optrekkend vocht: je komt er meestal ongewenst mee in aanraking als er langzaamaan onderaan de muren wat vochtplekken, schimmelplekken, loslatend stucwerk of zoutuitbloei ontstaat. Dan ga je je daar eens wat meer in verdiepen, en ontdek je wat er veel informatie over te vinden is online.
Vroeger, toen 'online' en internet nog niet bestond, was je afhankelijk van andere bronnen.
Kennis en ervaring van anderen, en eigen ervaringen.

Juist, zo lang zijn wij al bezig met optrekkend vocht!

Kennis en ervaring bouw je niet zomaar op, daar is veel tijd voor nodig. In ons geval inmiddels al meer dan 20 jaar.

JB Muurdroging staat voor persoonlijke aanpak, gedetailleerde uitleg, snel reageren, nauwkeurig werken, en duidelijke uitleg over de opties en mogelijkheden. Bij ons weet u wat u kunt verwachten, en geven wij precies aan wat er wel en niet mogelijk is.

Die kennis hebben wij niet uitsluitend opgedaan door studie, cursussen en bijspijkerdagen maar zeker ook in de dagelijkse praktijk bij het bezoek aan klanten en projecten.
Daarnaast is ons werk ook onze hobby, we vertellen er graag over in onderstaande voorbeelden.

Onze eigen persoonlijke ervaring met de E-Dryer:

036 Optrekkend vocht oplossen www.drogemuren.nl In 2003 kochten wij een monumentaal pand uit de 18e eeuw: een fantastisch mooi huis met een woonkamer met hoog plafond, gelegen op een mooie plek en een kelder met echte tongewelven. En uiteraard had het huis last van optrekkend vocht: gipswanden tegen een originele buitenmuur, aluminiumfolie achter het behang van een binnenmuur (zo slaat het vocht er niet door maar trekt het wel steeds hoger op!), en loszittend gips dat was gepleisterd op dunne houten latjes die waren weggerot. De fundering vrijleggen was onmogelijk: aan de voorzijde stoep en straat, links een begraafplaats, rechts een nog ouder pand, en achter het huis een flinke aanbouw. Bovendien steunt het tongewelf onder de grond tegen de klei aan. Een horizontale barrière was ook onmogelijk: op straatniveau waren de buitenmuren 60 tot 80 cm dik, en het tongewelf was nog dikker. Te dik om een horizontale barrière in te bouwen. Ook zou Monumentenzorg zulke rigoureuze maatregelen niet toestaan. Daarom was de E-Dryer hiervoor een perfecte oplossing! Geen graafwerk, geen stof en rommel, en vele malen goedkoper dan we ooit hadden kunnen denken. Doordat de zoutbelasting in de muren uiteindelijk meeviel, hoefde na het drogen van de muren ook geen wandsanering uitgevoerd te worden: hadden we gekozen voor een proef met het injecteren van een uithardende gel, dan hadden we daarna ook de wanden opnieuw moeten afwerken.


Onze tweede persoonlijke ervaring met de E-Dryer:

036 Optrekkend vocht oplossen www.drogemuren.nlEnkele jaren later waren wij op zoek naar een vakantiehuis. De locatie was het belangrijkste, de staat van het huis niet: sterker nog, overtuigd van de elektro-osmose zochten we heel bewust een oud pand met ernstige problemen met optrekkend vocht. Dit pand had alles in zich wat we ons maar konden wensen: na 15 jaar leegstand was het een en al optrekkend vocht, doorslaand vocht, Vochtige muren, problemen rond oude kozijnen, lekkende schoorsteen, tochtende spouwmuren, lekkend dak, rottende draagpalen, algengroei op binnenmuren en deuren, koude vloeren, dauwpunt problemen en nog veel meer. Vanaf dag 1 stond de elektro-osmose in het huis, en dankzij dat apparaat waren wij in staat om in de loop van meerdere jaren het hele huis precies naar onze wens te maken, zonder angst voor optrekkend vocht!


© 2016 - 2024 JB Muurdroging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel