Vochtproblemen in een oude kelder zijn goed op te lossen.

Bij vochtproblemen in een kelder wordt vaak gedacht aan het helemaal waterdicht maken door rondom afgraven of door binnen alle muren af te dichten. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig. Bij veel kelders is er vocht in de wanden van de kelder, maar is er geen sprake van plasvorming op de grond. Men heeft dan meestal last van doorslaand of optrekkend vocht in de muren van de kelderruimte. U herkent het door hoge luchtvochtigheid, vocht/schimmel/bruine vlekken, holklinkend of loslatend stucwerk, zout uitbloei of blaasjes in de verf.
Lees hier meer over oorzaken van optrekkend vocht.
Juist in dit soort situaties is de E-Dryer een perfecte oplossing. Door de werking van de E-Dryer wordt het optrekkend vocht gestopt. U zult merken dat het klimaat in de kelder hierdoor snel verbetert. Zijn de hoge kosten van het volledig afdichten van uw kelderruimte echt noodzakelijk? Vaak is dit niet zo, en dan heeft u met de E-Dryer een voordeligere en betrouwbare oplossing in huis!

     

Verkeerd ventileren

Warme vochtige buitenlucht die in een koude kelder komt koelt af en daardoor ontstaat condens op de koudste oppervlakken, net als condens op een badkamerspiegel of slaapkamerraam. In de kelder is dit zichtbaar door druppels aan een waterleiding of 'zweetdruppels' op de muur. Is er al langer sprake van verkeerd ventileren dan trekt het vocht in de muren en komen er vochtplekken of schimmelplekken op de koudste delen van de keldermuren.
Lees hier meer over condens.
Lees hier meer over kelderventilatie.

Doorslaand vocht

We spreken van doorslaand vocht als vocht door een buitenmuur heen trekt: dit kan op diverse hoogtes plaatsvinden. De schade kan bestaan uit vlekken, loslatend stucwerk, zout uitbloei of verfblaasjes.

Optrekkend vocht

Er is sprake van optrekkend vocht in de kelder als het vocht vanaf de plint omhoog trekt in de muren. Dit kan voorkomen in kelderbinnenmuren, maar ook in de keldermuren waar de grond tegen aan ligt. Ook hierbij kan de schade bestaan uit vlekken, loslatend stucwerk, zout uitbloei of verfblaasjes.
Soms is er ook een combinatie van doorslaand en optrekkend vocht: bijvoorbeeld vocht dat halverwege de muur doorslaat, en van daar uit verder omhoog optrekt.

→ Bij condens komt er vocht OP de muur, niet UIT de muur. Bij bruine vlekken, loslatende stuc, zout uitbloei of verfblaasjes wil er iets uit de muur ontsnappen en de schade ontstaat dan door het vocht zelf (verfblaasjes) of de meegevoerde organische stof (bruine vlekken) of de meegevoerde zouten (stuc los, zout uitbloei).

Oplossing bij vochtproblemen in de kelder

Gaat het om optrekkend vocht of om doorslaand vocht? Dan biedt de E-Dryer een oplossing als het niet gaat om drukkend/doorsijpelend/plasvormend grondwater. De E-Dryer bestaat uit een apparaat ter grootte van een schoenendoos, die met een zwak elektromagnetisch veld de cohesie van de watermoleculen beïnvloed. Daardoor wordt het optrekken van vocht gestopt, en kunnen de muren vervolgens op de natuurlijke manier weer drogen.
Lees hier meer over diverse oplossingen van optrekkend vocht.
Uw kelder vrij van optrekkend vocht maken? Neem contact met ons op. JB Muurdroging is uw leverancier van de E-Dryer. Bel 085-0606246 of bel de expert 06-81048019 voor informatie en afspraken.

De werking en voordelen van een E-Dryer:

  • Een zeer zwak elektromagnetisch veld stopt het optrekken van vocht
  • Geen milieubelasting door chemische middelen
  • Energiebesparing door betere vochthuishouding
  • Slimme software die nauwkeurig wordt aangestuurd
  • Geen hak- en breekwerk nodig om de E-Dryer te plaatsen

     

        

Optrekkend vocht? Ik wil droge muren!

Benieuwd of de E-Dryer voor u ook de juiste oplossing is?

Bel  naar  085-0606246 of de expert 06-81048019.
Stuur een terugbelverzoek.
Mail naar info@drogemuren.nl of kijk op de contactpagina voor de rechtstreekse mailadressen.

© 2016 - 2024 JB Muurdroging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel