Vorige Artikel 15 van 22 Volgende

vochtplekken op de muur

vochtplekken op de muur

Vochtplekken onderaan op de muur duiden vaak op optrekkend vocht. Huizen die gebouwd zijn voor 1960 hebben geen waterkering tussen de fundering en de muren er bovenop, waardoor vocht ongehinderd kan opstijgen.

Optrekkend vocht vinden we meestal tot maximaal 1,5 meter hoogte. Bij kelders kan het vocht ook via het aanliggende grondpakket in de muren terecht komen en vervolgens capillair opstijgen.

Heeft u al injectage gedaan maar ontstaan er opnieuw vochtplekken? Dan kan het nieuw optrekkend vocht zijn omdat de injectage niet goed gewerkt heeft (de vochtplekken vinden we dan meestal onderaan op de muur): tenslotte is injectage een vorm van dam die je maakt in een stromende rivier, en dat werkt niet langdurig.
Bij vochtplekken op de muur bij geïnjecteerde muren kan de oorzaak ook zijn dat de in de muur achtergebleven zouten reageren met het vocht uit de lucht (dit vinden we ook ietsje hoger in de muur).

Problemen met optrekkend vocht komen vooral voor bij enkelsteens muren en in kelders. Het verlagen van de luchtvochtigheid met bijvoorbeeld een luchtontvochtiger helpt onvoldoende bij vochtproblemen in de kelder omdat daarmee de oorzaak niet wordt weggenomen.

Injectage, uitgraving, drainage, bitumen op de fundering, enz. werken vaak onvoldoende omdat de oorzaak niet volledig wordt aangepakt. De beste manier om het optrekken van het vocht vanuit de zool van de fundering te stoppen is met de E-Dryer.

Lees meer over het op de juiste manier stoppen van optrekkend vocht met de E-Dryer.

Bel JB Muurdroging of mail naar drogemuren.nl voor hulp en advies bij optrekkend vocht!

 

© 2016 - 2020 JB Muurdroging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel