Vorige Artikel 22 van 37 Volgende

Hoe weet ik of de muur droogt?

Regelmatig krijgen we de vraag hoe wij kunnen meten dat de muurdroger daadwerkelijk de muren droogt. Eigenlijk is het eenvoudig: we boren 10 cm van elkaar vandaan 2 gaten 8 cm diep in de muur en steken hier RVS-pluggen in (foto 1), en meten de stroom die in de muur over deze afstand loopt (foto 2). In een natte muur is meer vocht aanwezig waardoor de weerstand lager is. Als de muur droogt neemt de weerstand toe.

Ook kunnen we de sensor rechtstreeks aansluiten op de E-Dryer, waardoor u ieder moment zelf de wsaarden kunt aflezen op de display (foto 3).

Voor een snelle meting bij een eerste vochbeoordeling meten we niet destructief (foto 4). Eenvoudig, met de Doser. Deze meet non-invasief tot enkele cm diep in de muur of er sprake is van vocht. Dat is voldoende om de meeste gevallen van intrekkend condens uit te sluiten. Maar daarnaast komt het natuurlijk ook aan op de expertise en praktijkervaring die wij hebben opgedaan in de loop der jaren. Vocht trekt op omhoog. Zout hoopt zich op bovenaan in de vochtige strook. Die is dus vaak het vochtigst. En je vindt er vaak een heel scherpe overgang van zeer vochtig naar veel droger. Dat heeft te maken met de zoutconcentratie.

In principe kunt u zelfs met een gewone weerstandsmeter de weerstand in de muur meten, alleen is daarvoor een zeer nauwkeurige geijkte meter nodig (foto 5).

© 2016 - 2020 JB Muurdroging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel