Vorige Artikel 5 van 37 Volgende

Nieuwe stuclaag blijft nat.

Een veel voorkomend probleem. De bewoner koopt het huis en laat het opknappen: de stukadoor waarschuwt dat hij geen garantie kan geven op het stuccen van de muren omdat de muren onderaan wat vochtig lijken.

Dat is fraai: geen garantie op het stucwerk, maar wel het werk uitvoeren...

Bij twijfel: niet stuccen! Een goede stucadoor controleert bij een oud huis altijd vooraf de vochtigheid van de muren en zal benadrukken dat eerst het vochtprobleem moet zijn opgelost voordat hij bereid is om te beginnen. En bovendien zal hij een muur waar voorheen optrekkend vocht was, afwerken met een ademende stuclaag en zeker niet met gips.

Zijn de muren toch al met gips gestuct, en blijven de muren nat? Stop dan alsnog zo snel mogelijk het optrekkend vocht voordat het vocht het gips oplost en er wolkjes/pluizen en bobbels op het stucwerk ontstaan!
JB Muurdroging heeft hier veel ervaring mee en kan u telefonisch adviseren wat in uw situatie de beste oplossing is.
Vaak is het voldoende om een E-Dryer te plaatsen waardoor het optrekken van het vocht wordt gestopt en de muren op de natuurlijke manier weer kunnen drogen. Het verwijderen van de stuclaag of het boren van zeer veel gaten of het injecteren van chemische middelen in de muur is dan niet nodig!
De E-Dryer is speciaal voor dit soort situaties ontworpen.

© 2016 - 2020 JB Muurdroging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel