Vorige Artikel 32 van 37 Volgende

Uitbloeiende zouten, hoe los je het op?

Meestal ontstaan uitbloeiende zouten door optrekkend vocht. Los dan eerst het optrekkend vocht op met de E-Dryer voordat je begint met het aanpakken van de uitbloeiende zouten! Als het optrekkend vocht goed en effectief is gestopt, zal ook het uitbloeien van de zouten verminderen. Bij een zwaar aangetaste buitenmuur (zie bovenstaande artikel over vorstschade) kan het zinvol zijn om de zouten aan de oppervlakte kwijt te raken zodat er geen verdere schade ontstaat. Ook bij binnenmuren die in het zicht blijven kan men de zouten verwijderen. Bij muren die opnieuw afgewerkt worden, is het eveneens aan te raden om migratie van de zouten naar de nieuwe stuclaag te vermijden.
Met een zoutstop of zoutblokkeermiddel worden de zouten die aan de oppervlakte zichtbaar zijn effectief verdrongen, waardoor de oppervlaktelaag  1-2 cm diep vrij blijft van zichtbare zouten.
Op de eerste 2 foto's zijn een baksteen en een natuursteen te zien die eerst voor een deel behandeld zijn met een zoutblokkeermiddel, en die daarna met de onderste cm in een bak met een zoutoplossing zijn gezet. De zoutoplossing wordt opgenomen door de steen en bij het hogerop verdampen van het vocht blijft het zout alleen daar aan de oppervlakte achter waar de steen niet behandeld was.

© 2016 - 2020 JB Muurdroging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel