Vorige Artikel 39 van 51 Volgende

Condens op houten balken in de kruipruimte

Condens is geen optrekkend vocht, maar een aanwijzing voor vocht- en ventilatieproblemen.

Er zit condens op de houten vloerbalken in de kruipruimte: de eerste reactie is dan vaak om meer te gaan ventileren om zo het vocht af te voeren. Maar warme vochtige lucht die in een koude kruipruimte komt, koelt af en daardoor wordt het dauwpunt onderschreden waardoor er juist meer condensatie optreedt. De juiste oplossing is dan om niet meer, maar slimmer te gaan ventileren en de oorzaak van het de vochtaanvoer aan te pakken. Is de kruipruimtevloer nat? Dek deze dan af met een speciaal folie zodat er geen vocht meer kan verdampen. Controleer de funderingsmuren: zit er pluizige schimmel op, of zoutuitbloeiingen? Dan trekt vocht vanuit de zool van de fundering omhoog via de bakstenen en verdampt dit vocht boven de kruipruimtevloer. Dit is optrekkend vocht, en als het niet gestopt wordt dan trekt dit vocht in de loop van de tijd steeds verder omhoog, tot het op de  begane grond boven de plint uit komt en daar vochtplekken, schimmelplekken en loslatend stucwerk veroorzaakt. Plinten gaan bol staan, kasten gaan schimmelen aan de achterzijde die tegen de muur aan staat.
Los dit het optrekkend vocht eenvoudig op met de E-Dryer, waardoor het vocht niet meer kan opstijgen en op de natuurlijke manier kan verdampen waardoor de muren weer kunnen terugkeren naar hun originele droge uitgangssituatie.

Wilt u direct hulp en goed advies? Bel JB Muurdroging of mail naar info@drogemuren.nl voor het oplossen van optrekkend vocht!

© 2016 - 2021 JB Muurdroging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel